Turism

Județul Sălaj, în ciuda tuturor aparențelor, dispune de un potențial turistic mai mult decât remarcabil, caracterizat de o situație geografică favorabilă, plină de pitoresc și diversitate a peisajului. În județul Sălaj se află rezervații naturale și peste 350 obiective arheologice și de arhitectura de o deosebită valoare arhitecturală și istorică, obiceiuri gastronomice și tradiții populare care îmbracă forme aparte, manifestări artistice și culturale care s-au consacrat atât pe plan local cât și național și internațional.

 

Obiectivele turistice de mare atracție, ale comunei Valcău de Jos le constituie monumentele naturale și arhitecturale, dintre care amintim: urmele Cetății Valcău, Biserica Reformată și Valea Barcăului cu afluenții săi. Un alt obiectiv turistic este reprezentat de locul numit "La pietrele" din localitatea Preoteasa.

 

Pentru dezvoltarea turismului in comuna Valcau de Jos a fost iniat un proiect cu finantare prin masura 313 PNDR pentru Infiintarea unui Centru de Informare Turistica, in anul 2014 acest Centru a fost finalizat pentru detalii si sugestii turitice se poate vizita acest Centru de Informare precum si site-ul wwww.turismvalcaudejos.ro

Galerie Foto

Înapoi